Wensgroet

De Friezen op het platteland zijn nogal ‘groeterig’. Toeristen kijken soms verschrikt op als iemand hen op straat groet.
is , mits is. Liever niet een obligaat knikje, maar een welgemeend hallo, goedendag of welkom. Een begroeting is de kans om iemand op zijn gemak te stellen, interesse te tonen en positieve aandacht te geven. Dat kan in het voorbijgaan op straat met een uitgelaten ‘goedemorgen’ of een verlegen glimlachje.  
In lift en het bos wordt het . Op steeds minder. Hoe vaak wordt u nog begroet en bent u zelf ook ‘groeterig’ ?

Een onderzoek gaf aan dat in 70% van de winkels er geen ‘hallo’ meer klinkt als je over de drempel stapt. Het draait voor mij in de eerste plaats om het motto: wie goed doet, goed ontmoet. Maar de handel is wel een positieve bijzaak. Bij 80% van de ‘bewust gegroete klanten’ komt een aankoop tot stand. Ook neemt het aantal winkeldiefstallen af dankzij een eenvoudige groet. Tel uit uw kans.
Een groet is niet alleen goed voor de kassa, maar je laat er als mens een positieve indruk mee achter. Met je vriendelijke groet maak je mensen blijer en gelukkiger. Want wij mensen blijven sociale wezens, die gek zijn op aandacht. column van 2018 is daarom . Ik wens u jaar gastvrije mensen. Ik gun u een receptionist die een knikje geeft ‘dat ze u gezien heeft’, een glimlach van uw collega-wandelaar en een vriendelijk handgebaar in het verkeer als u iemand voor hebt laten gaan. Hierbij past naadloos het goede voornemen voor 2019 :
en wees gegroet!