Interview NCD Corona

Het coronavirus raakt ook commissarissen en directeuren. NCD-leden vertellen hun ervaringen tijdens de coronacrisis. 

Geesje Duursma is eigenaar/directeur van horecabedrijf De Pleats. ‘De lange termijn zie ik positief tegemoet, maar ik sta nu nog in crisisstand.’

Wat is het effect van de coronacrisis op jou?
‘Het woord wat bij mij opkomt is ’unheimisch’. Ik ben al 23 jaar zelfstandig ondernemer en na de eerste signalen in de ‘actiemodus’ gegaan. Een soort onrust en urgentie. Nu wij iets verder zijn en alles strenger en duidelijker wordt is er wat meer berusting. Van een druk bestaan met veel vergaderen en werken nu in één keer in een hele andere wereld.’

Wat is het effect op je bedrijf?
‘Ik heb een groot horecabedrijf met 50 medewerkers. Feesten, vergaderingen, diners, alles werd geannuleerd. Van de ene op de andere dag komt de hele operatie tot stilstand. Van 100% naar 0%. Bizar.’

Hoelang gaat deze periode duren?
‘Voor de horeca verwacht ik in ieder geval tot 1 juni. En ook daarna zal het nog wel lang ‘naijlen’, vermoed ik.’

Zijn de genomen maatregelen voldoende?
‘Het lijkt mij wel, maar ik ben geen expert. De sociale distantie is gewoon van groot belang en dan is het zaak dat de overheid hier duidelijk in is en de Nederlanders zich hieraan houden.’

Wat gaat de crisis betekenen voor de toekomst?
‘Ik beschouw dit jaar op financieel terrein als ‘verloren’. Wij hebben een gezonde bedrijfsvoering en gelukkig geen bank op de nek. De crisis doet een beroep op ondernemerschap en creativiteit. Dingen die prima bij mij passen. Van de 50 medewerkers hebben 25 al een online training op het gebied van vakkennis gedaan. De bouw van de nieuwe keuken stond gepland voor deze periode en wij proberen dit nu door te zetten zodat wij straks helemaal klaar zijn voor het ‘post-corona tijdperk’. Als je de mogelijkheid hebt: anti-cyclisch.’

Wat betekent de crisis voor jouw toekomst?
‘Zakelijk komt het wel goed. Zelf werk ik aan een proefschrift over de waarde van gastvrijheid. Door de drukte schiet dit er vaak bij in, je begrijpt: dit is een kans om hier een flinke boost aan te geven.’

Hoe ga je nu om met de korte- en langetermijnplanning
‘Wij bekijken de situatie per dag en overleggen met het crisis team twee keer per week. Medewerkers in het oog houden, nadenken over de opstart na sluiting, cash flow. De lange termijn zie ik positief tegemoet, maar sta nu nog in crisisstand.’

Wat zijn jouw ervaringen met thuiswerken?
‘Ik vind het geen probleem. Digitale technieken in overvloed en ik heb thuis ook de ruimte. Als je een huis vol kleine kinderen hebt of ander zins belemmerende factoren dan is het nog niet zo simpel.’

Wat zijn jouw tips voor andere directeuren en commissarissen?
‘Neem even de tijd om te acclimatiseren en te wennen aan de situatie. Denk aan je voorbeeldfunctie. Dus ook thuiswerken en online ontmoetingen en niet bij elkaar komen. Houd contact met je medewerkers en organisaties waar je toezicht houdt. Vergeet in de online ontmoetingen de sociale component niet. En pas vooral goed op jezelf. Blijf bewegen, gezond eten en dagritme houden.’