Geesje Duursma wint Vrouw in Media award Friesland

Vrouw in de Media Award 2017 voor Geesje Duursma

,,Ik blijf me inzetten voor de zichtbaarheid van vrouwen in de media”, beloofde Geesje Duursma aan Janneke van Heugten meteen nadat zij de Vrouw in de Media Award 2017 Friesland, een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt, in ontvangst mocht nemen.

Geesje Duursma heeft de Award voor de provincie Friesland gewonnen omdat zij zich het afgelopen jaar als vrouw het beste in de media geprofileerd heeft in deze provincie, volgens 37 procent van de stemmers.

Geesje is ondernemer en ‘ferbiner’. Volgens Janneke kwam dat laatste vooral naar voren uit de vele motivaties die stemmers met hun stem voor Geesje meestuurden, evenals het bieden van ‘oprechte gastvrijheid’ en ‘mensen zich welkom laten voelen’.

Gastvrijheid

Vanaf 1 december 1997 is Geesje Duursma eigenaresse van De Pleats in Burgum, 2018 is een bijzonder jubileumjaar. Het motto van Geesje én van De Pleats is Altijd Gastvrij, dit jaar wordt nog eens extra benadrukt dat vanuit de horecagelegenheid alles vooral samen wordt gedaan: Samen Gastvrij. Die gastvrijheid resoneert in alle projecten waar Geesje zich belangeloos voor inzet, op het gebied van cultuur, de Friese taal, onderwijs, zorg, toerisme en economie.

April vorig jaar kreeg Geesje een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Vanwege al haar vrijwilligerswerk mag zij zich sindsdien Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Vrouw in de Media Award

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De landelijke Vrouw in de Media Award 2017 ging naar Annemarie Heite, boegbeeld aardbevingsproblematiek in Groningen.