Klanten behouden? Gastvrijheid!

In de Leeuwarder Courant van 9 november 2015 stond het volgende artikel: 'Friese detailhandel heeft zware jaren voor de boeg'. Klik hier voor het artikel.

Inzetten op beleving en compleet winkelaanbod gebeurt niet alleen in Drachten, Sneek en Leeuwarden, maar ook in Burgum, Dokkum en Surhuisterveen! 

Niet alleen meer rapporten, maar vooral ook doen. Bijvoorbeeld door het spelen van het Gastvrijheid-spel, ontwikkeld in Burgum. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met mij op. Kernwoorden: samenwerken, gunnen en vooral doen! Klik hier voor een artikel over het gastvrijheid-spel in de Drachtster Courant.

Winkels in Dokkum, Burgum en Surhuisterveen moeten gastvrijer worden. Daarom hebben lokale ondernemers een project opgezet. Ze gaan bij elkaar 'mystery shoppen'. Er wordt gekeken naar de ontvangst, de faciliteiten en het gevoel bij de winkel. Het project moet de winkels helpen om hun gastvrijheid te verbeteren. Het project is opgezet met het oog op Leeuwarden als Culturele Hoofdstad in 2018. Volgens de bedenkers hoort heel Fryslân dan gastvrij te zijn.

Er is ook een economische kant vanuit de ondernemers. Vanwege de Centrale As is het voor mensen voortaan veel makkelijker om ergens anders te winkelen. Door gastvrij te zijn, willen de ondernemers de klanten behouden. In Burgum is al een test gedaan. Er ging een 'mystery shopper' bij de winkels langs. Die heeft 15 ondernemers beoordeeld. Met een score van 76 op 100 scoorden de Burgumer ondernemers boven het gemiddelde.

Klik hier voor een interview op Omrop Fryslân over het gastvrijheidsproject (wel in het Fries).