Blissful Boredom – lummeltijd

Wat voor herinneringen heeft u aan de vakanties uit uw jeugd? Voor mij is dit zorgeloosheid, lekker weer, goed eten, familie, praten, lezen en vooral niks doen. Vervelen is niet het goede woord,  ik noem het ‘lummelen’.

Hoeveel lummeltijd heeft u? En dan niet alleen in de vakantie, maar ook gewoon door de week? Een moment op de dag dat u even niks hoeft. Geen werk, niet de mail checken, geen rapporten lezen, gewoon niks?

Net als mijn moeder tegen mij zei, zeg ik ook tegen mijn kinderen dat ‘verveling goed is voor de creativiteit’. Een beroemde Britse kinderpsychiater noemde ‘Blissful boredom' ooit als voorwaarde voor een gelukkige jeugd. Maar eigenlijk geldt het voor alle generaties. De beste ideeën krijg ik vaak in de ‘ledigheid’.

Newton zat lekker onder een boom te mijmeren toen er een appel op zijn hoofd viel en Archimedes lag te luieren in bad toen hij ‘Eureka’ riep en volgens overlevering naakt de straat op liep.

Als ondernemer en ambassadeur zie ik altijd kansen. Ook in lummelen. Als ondernemers wat meer zouden mijmeren, dan ontstaat er nog meer creativiteit, nieuwe ideeën en innovatie.

En natuurlijk zie ik als ambassadeur ook kansen voor de toerist. Noordoost Fryslân is bij uitstek een lummelgebied: rust, ruimte, mooie accommodaties, lekker eten en aardige mensen!

Ik ben een warm pleitbezorger van digitalisering. Maar wij zouden in de vakantieperiode, zeg maar ‘siësta tijd’, best wel even de wifi uit kunnen zetten. Twee uurtjes niks….….. Noordoost Fryslân, tijd om te lummelen, onbetaalbaar!

Geesje Duursma schrijft regelmatig blogs als ambassadeur van Noordoost Fryslân voor de regiomarketingcampagne Dwaande. Kijk voor meer blogs op: www.dwaande.nl/weblog